Mikaela Waltersson
Mikaela Waltersson, ordförande för Moderaterna i Halland, är nöjd med nomineringen. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.

M i Halland vill se Kristersson som partiledare

0:38 min

Moderaterna i Halland nominerar Ulf Kristersson till ny partiledare för Moderaterna. Det bestämdes idag efter ett nomineringsmöte i Falkenberg.

Moderaterna i Halland nominerar Ulf Kristersson till ny partiledare för Moderaterna och efterträdare till Anna Kinberg Batra. Mikaela Waltersson är ordförande för Moderaterna i Halland och är nöjd med beslutet.

– Ulf har en gedigen bakgrund i Moderaterna. Han har varit socialborgarråd i Stockholm så han har stor erfarenhet av svåra frågor. Han är duktig på ekonomi och en duktig retoriker. Han kommunicerar på ett sätt som man kan ta till sig, så det känns bra, säger Waltersson.

Beslutet föregicks av ett öppet nomineringsförfarande där föreningar och medlemmar fick lämna in sina förslag på kandidater. Efter det gick alla föreningsordförandena och förbundsstyrelsen i Halland ihop och diskuterade olika kandidaters för- och nackdelar.

Andra kandidater utöver Ulf Kristersson som var med i diskussionen var bland annat Elisabet Svantesson och Carl Bildt.

Ulf Kristersson har nu fått majoriteten av nomineringarna från landet och allt tyder på att han kommer att få ett mycket starkt stöd som partiledare på extrastämman den 1 oktober.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".