Stormen Irma gör att det är svårt för bilarna att ta sig fram på vägarna i Florida.
Stormen Irma gör att det är svårt för bilarna att ta sig fram på vägarna i Florida. Foto: Spencer Platt/TT.

Hallänningen Serhat i Florida: Regnar och blåser jättemycket

2:56 min

Varbergsbon Serhat Ertas sitter i bilen på väg mot Miami. Men stormen Irma gör att det är svårt för honom att ta sig till flyget som ska ta honom hem till Sverige.

Stormen Irma som far fram över Florida i USA, har som väntat nedgraderats till en tropisk storm, men den är fortfarande farlig, det skriver NHC - National Hurricane Center på sin sajt.

Och samtidigt varnar myndigheterna nu folk i Jacksonville i norra Florida från att försöka köra igenom översvämmade gator.

En som just nu står still i bilen på en bensinmack norr om Jacksonville, är Varbergsbon Serhat Ertas. 

– Jag tror inte vi kan köra mer, så vi måste stanna här. Jag vet inte när vi kan köra igen. Just nu är vi i bilen vid en bensinstation. Det är inte möjligt att gå ut för det regnar och blåser jättemycket, säger Serhat Ertas. 

Han berättar att det är öde, det är inga bilar som är ute och åker på vägarna. 

– Nu står vi vid bensinstationen, så vi stannar här just nu. På radion säger de att man ska stanna hemma, så man får inte åka till Miami. 

Orkanen skulle enligt prognosen ta västra sidan av Florida värst, men även på östra sidan, där Serhat Ertas befinner sig har drabbats av stormen. 

– Mitt flyg går från Miami, men jag vet inte när jag ska flyga. Flygplatsen är helt stängd, men jag ska ringa dem igen idag. Vi får se vad som händer. 

Blir du rädd när du ser stormen?

– Man blir rädd och bilen skakar hela tiden. Det känns som att bilen ska flyga, så därför stannade vi här. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista