En bild på reklamkampanjen som visar en lättklädd kvinna och texten "0 kronor i studielån, dejta en suger daddy".
Den här reklamvagnen ställdes upp i närheten av Chalmers tekniska högskola i slutet av förra veckan. Något som fick studenter att reagera kraftigt. Foto: Privat

Ny dejtingsajt anmäls av studenter

1:51 min

En reklamkampanj som uppmanar studenter att dejta rika äldre män rör upp starka känslor i Göteborg. Och nu har bland annat Chalmers studentkår anmält kampanjen till reklamombudsmannen.

– Det var starka reaktioner från studenter som inte tyckte att det här hörde hemma på Chalmers, att det här riktar sig till studenter på ett felaktigt sätt och är sexistiskt, säger Karl Toller som är kårordförande.

Det är uppställda reklamskyltar för en ny dejtingsajt med budskapet att man slipper betala studielån om man dejtar en rik äldre man som skapat kraftiga reaktioner. 

Om man vill bli medlem på sajten ombeds man bland annat att fylla i uppgifter om utseende, etnicitet, vad man tänder på och om man har stark eller svag sexlust.

Reklamombudsmannen har tagit emot tolv anmälningar mot kampanjen i nuläget och har hänvisat flera samtal vidare till polisen då flera personer ringt in för att göra en anmälan gällande koppleri. 

– Vi har valt att avisa vissa anmälningar och hänvisa anmälarna att anmäla till polisen i stället, säger Gunilla Welander som är jurist vid Reklamombudsmannen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".