polisbil
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Man knivhuggen till döds i Rydöbruk

1:48 min

En man blev i natt knivhuggen till döds i en lägenhet i Rydöbruk i Hylte kommun.

– Klockan 02:16 larmas polisen till Rydöbruk i Hylte, med anledning av att folk slåss i en lägenhet, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

När polisen kommer till platsen är det två män som befunnit sig i lägenhet med en kvinna.

– Strax efter 02-tiden är det två andra män som bryter sig in i lägenheten, och går till attack mot männen som befinner sig i lägenheten med kniv. 

En man skadades lindrigt och lyckades fly. Den knivhuggne mannen, en man i 40-årsåldern, fördes till sjukhus, där han senare avled av sina skador.

– En kvinna befinner sig i lägenheten och hon har blivit hotad. På något sätt känner de varandra, och det ska vi reda ut. Vi vet vilka de är, och de anträffas vid området och de kommer höras nu på förmiddagen, säger Thomas Fuxborg.

Två misstänkta gärningsmän i 20- respektive 30-årsåldern greps under natten i samma område och har enligt polisen delgivits misstanke om mord, mordförsök och övergrepp i rättssak. Mannen som är i 30-årsåldern är även misstänkt för en grov misshandel i Rydöbruk tidigare i våras.

– Det ska nu utredas motivbild och upprinnelsen till händelsen, säger Thomas Fuxborg till P4 Halland. 

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".