Suzanne Åkerlund, folkpartistiskt kommunråd i Halmstad
Suzanne Åkerlund lämnar politiken.

Suzanne Åkerlund (L) lämnar politiken

3:20 min

Halmstads kommunråd Suzanne Åkerlund (L) ställer inte upp som kandidat inför riksdagsvalet 2018.

 – Nu har jag varit med i kommunstyrelsen sen valet 2006 och på heltid i politiken sen 2009, så jag tycker det är dags att lämna över till nya krafter, säger hon.

Hon blir nu det tredje kommunrådet i den styrande majoriteten som inte kandiderar. Moderaten Carl Fredrik Graf har redan meddelat att han slutar och centerpartisten Henrik Oretorp slutade nu i somras. 

– Det är väl egentligen helt naturligt tänker jag att man lämnar över till ett nytt gäng. Man ska givetvis flytta på sig när man blir en del av etablissemanget, säger Suzanne Åkerlund om avhoppet.

Bland saker hon är särskilt stolt över under sin tid som politiker nämner hon funkismellon, och verksamheten dramatologen – ett företagskluster av kulturentreprenörer.

– Och sen är jag stolt över att ha flyttat positionerna för ridsporten i Halmstad från att vara ganska svältfödda till att få lite mer utrymme i den kommunala sportbudgeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".