Fläskkött vid sidan av en förskoleklass.
Fläskkött serverades av msistag på en förskola i Halmstad. Foto: Janerik Henriksson/TT

Elever fick fel mat – kött förväxlades

2:12 min

På en förskola i Halmstad där griskött inte ska serveras fick barnen av misstag griskött till lunch.

– Det är allvarligt utifrån den aspekten att man har tagit fel, så där behöver vi göra en handlingsplan. Men utifrån sjukdomsbild så kommer ingen att bli sjuk av att man har fått i sig fläskkött, säger Joakim Lindh, verksamhetschef på måltidsservice i Halmstad kommun.

Maten skickades från en annan skola där kantinerna märks upp. Men ett fel i märkningen gjorde att personalen på förskolan fick fel information om vad den innehöll och trodde att de serverade rätt mat till barnen.

Den aktuella förskolan har nyligen beslutat om att inte alls servera fläskkött, eftersom flera av barnen inte äter det. En information om misstaget gick ut till föräldrarna.

– Vi har inte fått någon reaktion från föräldrarna ännu men vi räknar med att man under morgondagen kommer ta kontakt med oss om man anser att det har ställt till det, säger Joakim Lindh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".