Ulf Tickan Carlsson
Ulf "Tickan" Carlsson. Arkivbild. Foto: Sveriges Radio.

Bra start för Sverige i lag-EM i pingis

1:20 min

Just nu pågår lag-EM i bordtennis i Luxemburg, med många hallänningar kring borden. Gruppspelet har börjat bra med vinst mot Ryssland igår.

 – Det var en väldigt bra start, tycker jag! säger Ulf "Tickan" Carlsson, som är en av förbundskaptenerna för det svenska laget, och som även tränar Halmstads BTK till vardags.

Och snart är det dags för en viktig match mot Grekland. 

– Det är gruppfinalen, kan man säga. För det fjärde laget i gruppen, Luxemburg, är lite för dålig för att kunna störa de bättre lagen. Så det är gruppfinalen mot Grekland. Det är en tuff match, grekerna är rutinerade. 

Och det är mycket Halland och Halmstad i det svenska laget. 

– Det är kul, Mattias Karlsson är vår högst rankade spelare och har en viktig roll i laget. Kristian Karlsson representerar Halmstad, men bor och spelar i Tyskland är en viktig kugge i laget. Pär Gerell, Halmstadkille också, spelar i Frankrike, men representerar oss och bor och tränar i Halmstad, säger Ulf "Tickan" Carlsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".