Laila Adèle tillsammans med kungen och drottningen
Laila Adèle tillsammans med kungen och drottningen. Foto: Lotta Furebäck/Privat.

Laila Adèle träffade kungen i morgonrock och guldtofflor

2:57 min

På ett publikrep till showen Skarpt läge träffade Laila Adèle både kungen och drottningen. Det blev ett annorlunda möte – eftersom Laila hade på sig morgonrock och guldtofflor!

Laila Adèle, som kommer från Laholm, är med i Tomas Ledins nya show som heter Skarpt läge och ikväll är det stor premiär på Cirkus i Stockholm. 

Och på ett publikrep fick alla showdeltagare höra att det skulle komma celebert besök.

– Det var fantastiskt roligt. Vi fick höra kvällen innan av vår regissör vilka som skulle komma. Han berättade om lite olika branschmänniskor och även ett trettiotal från hovet och självaste kungen och drottningen! säger Laila Adèle.

Hon hade ingen aning om var kungen och drottningen skulle sitta i lokalen – men från scenen bjöd hon och kollegorna på en hejdundrande show, som för vilken publik som helst.

– Efteråt har man lite vänner som man hälsar på och kramar. Helt plötsligt kommer projektledaren springande i hög fart och haffar mig i armen och säger: Kom nu! Kungen och drottningen vill hälsa på alla. Och då står jag i morgonrock och guldtofflor. 

Laila Adèle frågade projektledaren om hon skulle springa och byta om fort som tusan, men så blev det inte. Det var bara att komma in i rummet vid scenen med de utvalda från hovet, och bland alla stod kungen och drottningen. 

– Jag kom in lite sist av alla, lite osmidigt, så jag tänkte smita in vid sidan, lite diskret. Men alla står i en ring, och det finns bara en ingång.

Så där kommer jag med morgonrock och guldtofflor, och alla vänder sig om och fint applåderar och tackar för showen. Jag skulle vara lite subtil, men det gick sådär.

– Det var häftigt att få ta kungen och drottningen i handen. Och de var väldigt nöjda och glada med vår show, säger Laila Adèle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".