misstänkt terror i London
Foto: Kirsty Wigglesworth/TT.

Simon om explosionen i London: Är otäckt

2:54 min

I morse exploderade en hink vid en tunnelbanestation i London. "Det gör mig väldigt ledsen att det händer, speciellt i London där jag kommer från," säger Simon Bishop.

Efter en explosion på ett tunnelbanetåg i rusningstrafiken i London i morse utreder nu Scotland Yard ett misstänkt terrorattentat. Flera människor fick brännskador och det utbröt panik på tunnelbanestationen i västra London. 

– Det är jätte, jättetråkigt. Jag känner för de som lever i London. De måste vara väldigt oroliga. Det känns som att London är en stark stad, och de som bor där är väldigt målmedvetna och jag tror inte att de kommer påverkas av detta varje dag. Men det är ändå tufft, säger Simon Bishop.

Han kommer från London, men bor just nu i Simlångsdalen. Simon Bishop har familj i London, och berättar att det känns olustigt när han får höra om rapporteringen. 

– Jag bodde där, i centrala London med min familj. Det är oroväckande. Jag började med att sms:a folk i London för att se så allt är okej med dem. Men det är inte isolerat till bara London, utan det finns i städer runt om i hela världen. Och det är otäckt. 

Vad säger din släkt och dina vänner när du smsade dem?

– De flesta berättade att allt var bra, och tackade mig för att jag tänkte på dem. Och de säger att det är fruktansvärt. De försöker ta sig till och från var de är, och hur de ska ta sig till och från jobbet istället för att använda sig av tunnelbanan. 

Trots att Simon befinner sig i Simlångsdalen, långt ifrån London, blir han ändå berörd av det som händer i sin gamla hemstad.

– Det gör mig väldigt ledsen att det händer, speciellt i London där jag kommer från. Det är en fantastisk stad, med en multikulturell befolkning. Varför folk vill göra detta mot London och dess befolkning är mer än jag kan förstå. Det skrämmer mig. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".