Bengt-Åke Bengtsson var med och startade tävlningen Falkenberg Classic år 2005 och i år deltar även han i tävlandet.
1 av 3
Bengt-Åke Bengtsson var med och startade tävlningen Falkenberg Classic år 2005 och i år deltar även han i tävlandet. Foto: Casper Sewerin
Lastmopeden som auktioneras ut hade i lördags eftermiddag ett bud på 46 000 kronor och alla pengar skänks till prostacancerfonden.
2 av 3
Lastmopeden som auktioneras ut hade i lördags eftermiddag ett bud på 46 000 kronor och alla pengar skänks till prostacancerfonden. Foto: Casper Sewerin
Amanda Petersson tillsammans med Ola och dottern Vilda var under lördagen på Falkenberg Classic och kollade på de olika tävlingarna.
3 av 3
Amanda Petersson tillsammans med Ola och dottern Vilda var under lördagen på Falkenberg Classic och kollade på de olika tävlingarna. Foto: Casper Sewerin

Fart och spänning på Falkenberg Classic

1:38 min

På lördagen gick startskottet för Falkenberg Classic, en finaltävling för Racerhistoriska klubben, Historisk racing och SPVM, Sportvagnar på Falkenbergs motorbana.

– Historisk racing är enormt populärt både i Sverige och internationellt. Så det här är en liten tävling i sammanhanget men det är en av de största i Sverige, säger Bengt-Åke Bengtsson grundare av Falkenberg Classic.

I år är det totalt 248 anmälda bilar och varje tävlingsdag körs det 14 race. Ordförande för Falkenbergs Motorklubb Ronny Andersson berättar vad som är nytt för denna gången.

– Vi auktionerar ut en lastmoped och skänker pengarna till prostatacancer fonden. Förra året hade vi en moped som gick för 32 000 kronor och pengarna gick till barncancerfonden. Idag låg senaste budet på 46 000 kronor för lastmopeden, säger Ronny Andersson.

Mopeden har helt renoverats av mopedklubben Slöppers 50 cc i Falkenberg och det var Falkenbergs motorklubb som stod för kostnaderna.

Amanda och Ola Petersson tog under lördagen med sig dottern Vilda på sitt allra första race.

Det som är roligt med att se racing är farten, spänningen och framförallt tusenkuppen som är gamla tvåtakts bilar och roligt med lite nostalgi.

Har vi kanske en liten potentiell racingförare här?

– Vi tror och vi hoppas det, säger Ola Petersson, Vildas pappa. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".