Anna Widring, handbollspelare i Drott
1 av 2
Anna Widring, handbollspelare i Drott Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.
Drott får i nuläget varken träna eller spela i Halmstad arena.
2 av 2
Drott släpps in i Halmstad Arena igen. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio.

Stressen över för Drotts spelare

3:57 min

Drotts dam- och herrlag kommer få spela i Halmstad Arena. "En oerhörd lättnad" tycker spelaren Anna Wibring.

Drotts dam-och herrlag kommer få spela sina premiärmatcher i Halmstad Arena den 30 september.

– Det är framförallt en oerhörd lättnad att äntligen få ett klart besked. Vi har gått i ovisshet ganska länge och inte vetat vad som gäller, säger Anna Wibring, spelare i HK Drotts damlag.

Anna Wibring säger att den senaste tiden har varit stressig.

– Men vi har försökt att ta det vecka för vecka, dag för dag, träning för träning.

Vi har bara fokuserat på att det kommer bli en premiär och att vi kommer få spela i arenan. Det är det vi har strävat emot.

Den senaste tiden har Drott tränat i Slöinge men nu har klubben alltså fått klartecken att återvända till Halmstad Arena. Där kommer de få spela sina premiärmatcher och även träna inför dem. Det meddelar Halmstad kommun i ett pressmeddelande.

– Det är här vi alltid har spelat och tränat så det är hemma för oss. Vi är jättetacksamma att vi har fått vara i Slöinge men Halmstad Arena är nyare, finare och större. Allt är ett, två snäpp bättre här, säger Anna Wibring.

På måndag kommer Drott att genomföra den första träningen i Halmstad Arena sedan i juni.

– Man vill alltid ha ett par träningar i sin egen hall så att man känner sig hemma igen, särskilt de nya spelarna så att de får spela in sig.

Man har en väldig fördel av att vara trygg i sin egen hall.

När det nu står klart att klubben får tillgång till anläggningen igen kan de lägga allt fokus på premiärmatcherna den 30 september.

– Det är det som det är hundra procent fokus på, nu kan vi släppa allt annat, säger Anna Wibring.

Det var tidigare i dag som Halmstad kommun meddelade att Drott kommer att få spela i anläggningen. I en pressmeddelande skriver kommunen:

"Klubben har presenterat en trovärdig betalningsplan och spel i arenan ger föreningen en möjlighet att betala av sina skulder och bilda den styrelse som krävs för att Drott ska leva vidare".

– Vi har redan idag betalat hälften av de förfallna fakturorna och ska innan den 27 oktober ha reglerat hela skulden från det senaste året, säger Roger Wohlin, ordförande i HK Drott, enligt pressmeddelandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".