Tre från regementet P7 i Revinge skadades när ett stridsfordon krockade med ett tåg under övning i Sörmland. Foto: TT.
Tre från regementet P7 i Revinge skadades när ett stridsfordon krockade med ett tåg under övning i Sörmland. Foto: TT.

Hallänning skadad i militärolycka

1:28 min

Tre anställda vid pansarregementet P7 i Revinge skadades i en krock mellan ett stridsfordon och ett tåg i Sörmland under tisdagseftermiddagen. En av de skadade är hallänning enligt regementet.

Det var mellan Trosa och Nyköping som olyckan inträffade vid fyratiden under tisdagseftermiddagen. De skadade är enligt försvarets hemsida hemmahörande i Skåne och Halland.

– Den fakta vi har just nu är att vi har en kollision mellan en pansarterrängbil och ett tåg utanför Trosa. Hur själva olyckan gick till är för tidigt att säga. Det får polisens utredning visa, säger Jan Bohman som är kommunikationschef vid P7.

Förutom de tre från P7 har också lokföraren skadats och förts till sjukhus. Landstinget i Sörmland uppger för TT att två personer är förda med ambulans till Nyköpings lasarett medan en tredje har flugits med helikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm.

Den person som flögs till Karolinska ska vara allvarligt skadad, medan de tre andra fått lindriga skador. Hallänningen är inte den personen som fördes till sjukhus i helikopter, men skadeläget för hallänningen är fortsatt oklart. 

– När det gäller skadorna kan jag bara uttrycka mig i generella termer. Vi har en allvarligt skadad och två mer lindrigt skadade, säger Jan Bohman.

Stridsfordonet som krockade med tåget är av typen pansarterrängbil 360. Tåget som hade 70 passagerare ombord spårade ur och evakuerades.

P7 deltar just nu med 250 soldater i den stora försvarsövningen Aurora 17 i Mälardalen. Och den insatsen påverkas givetvis av olyckan, säger Jan Bohman.

– Den påverkar oss allihop. Den centrala övningsledningen upprättade direkt en krisledningsorganisation och det gjorde naturligtvis P7 också. Så vi stöder nu både centrala övningsledningen och P7.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".