Iseråsskolan i Kungsbacka
1 av 4
Iseråsskolan i Kungsbacka Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
Anna Kihlberger har en dotter som går på skolan.
2 av 4
Anna Kihlberger har en dotter som går på skolan. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
Benjamin Wuollet, förälder till två på Iseråsskolan. Han gick även själv på skolan när han var liten.
3 av 4
Benjamin Wuollet, förälder till två på Iseråsskolan. Han gick även själv på skolan när han var liten. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
Sara Molander, förälder till barn på Iseråsskolan.
4 av 4
Sara Molander, förälder till barn på Iseråsskolan. Hon skulle gå på informationsmötet på onsdagkvällen. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.

Iseråsskolans lokaler brister – mögel och musbajs

3:04 min

Iseråsskolan i Kungsbacka skulle renoveras men beslutet revs upp. Stora brister i lokalerna gör att något nu måste göras.

Vid inspektioner har Iseråsskolan i Kungsbacka fått ett 80-tal anmärkningar. Det handlar bland annat om torr luft, dålig ventilation och mögel i någon av de äldre byggnaderna. Man har även funnit musbajs i lokalerna.

I december förra året togs det senaste beslutet om renovering, men i maj revs beslutet upp. Första steget till renovering togs redan för tolv år sedan och det har även funnits beslut om att riva skolan.

På onsdagskvällen har kommunen samlat till ett informationsmöte om satsningar på lång och kort sikt på framförallt Iseråsskolans lokaler. Anna Kihlberger har en dotter som går på skolan.

– Jättetråkigt om det blir så att de inte ska renovera. När det är dags för valrörelse försöker alla partier bräcka varandra att skänka pengar till skolan, säger hon.

– Jag kan förstå att kommunen behöver bygga en simhall också, men det är väldigt tråkigt att sakerna måste vägas mot varandra och att det är skolan som får stryka på foten. Barnen får inte kosta någonting. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".