Susanne Larsen, SD:s Hallandsordförande.
Susanne Larsen. Foto: Privat.

Susanne Larsen utesluten ur SD

3:07 min

Sverigedemokraternas tidigare distriktsordförande Susanne Larsen har blivit utesluten ur partiet.

Hon kommer att sitta kvar i kommunfullmäktige i Halmstad och driva Sverigedemokraternas politik som politisk vilde. 

– Jag tänker inte svika partiet. Jag kommer att rösta för Sverigedemokraterna framöver och följa deras partilinje, säger hon.

Orsaken till uteslutningen av Susanne Larsen är att hon spridit islamfientliga inlägg på Facebook, vilket Hallandsposten var först att rapportera om. Själv nekar hon till att hon har skrivit inläggen, men tycker att partiet gjort rätt i principsak.

– Jag hade inte väntat mig någonting annat. Vi har en nollvision och det tycker jag vi ska hålla oss till. Sen om det är mina inlägg? – nej, det är det inte.

Däremot är det oklart vilket förhållande hon kommer att ha till partiets fullmäktigegrupp. Anton Nilsson som fram tills nu har delat gruppledarskapet med Susanne Larsen säger att medlemmarna ska diskutera frågan på nästa möte.

Susanne Larsen valdes till ordförande för Sverigedemokraterna i Halland i mars i år, men valde att hoppa av uppdraget för cirka en månad sedan.

SD:s gruppledare i Hylte Stina Isaksson kommer däremot undan med en varning för att hon bland annat gillat en bild på en tårta med hakkorsflaggor på Facebook, rapporterar Hallandsposten.

Beslutet om uteslutningarna fattades av Sverigedemokraternas partistyrelse i måndags och gäller med omedelbar verkan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".