Jonas Noreus hörde smällen
Jonas hörde smällen. Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio.

Han hörde smällen: Trodde det var nyårsraketer

1:11 min

Vid 21.30 på onsdagskvällen fick polisen in ett larm om en kraftig smäll i centrala Varberg. Jonas bor några kvarter från platsen, och hörde smällen.

– Vi hörde smällen hemma och tänkte: är det nyårssmällare såhär års? Eller är det ett traktordäck som fick punktering, eller var det en explosion? berättar Jonas.

Men han gick inte ut för att undersöka vad det var som hade hänt. 

– Nej, jag är inte den som oroar mig i onödan. Jag tänkte att vi får reda på efter hand vad som hänt om det var någonting, säger han. 

Hur är kvarteret? 

– Det är lugnt, och det är det nu med. Det är inget som har ändrat sig, säger Jonas. 

Flera grannar har reagerat på detonationen.

– Det var en kraftig smäll, vår hund började skälla. Min man rusade ut men sprang först åt fel håll, sen var det några som sa att det ryker där borta. Vårt hus har inte fått några skador men man blir ju orolig, säger närmsta grannen.

En annan granne berättar om sina tankar efter smällen:

– Det känns lite bisarrt.

– Det hördes en väldigt kraftig explosion så jag och frugan for upp ur sängen och undrade var det var, säger en granne som bor vid polishuset, 150 meter bort.

– Det small fruktansvärt högt, vi blev livrädda! säger en annan granne.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".