Dramalogen är på plats på Bokmässan i Göteborg.
Dramalogen är på plats på Bokmässan i Göteborg. Foto: Ann Jornéus/Sveriges Radio.

Dramalogen på Bokmässan: Vill arbeta för demokrati

3:01 min

Nu pågår Bokmässan för fullt i Göteborg. På plats bland montrarna är Dramalogen från Halmstad.

– Vi har faktiskt givit ut en bok med ISBN-nummer och allt! För att vi inte alltid ska behöva hålla föredrag, säger Maggan Ek. 

Hon är en av dramalogerna från Halmstad som är på plats i Göteborg. Hon beskriver Dramalogen som ett kluster av 20 stycken kulturfirmor, som är en del av Halmstads kommun.

–  Vi är här för att lyfta fram hur man kan skapa en modell i en kommun och behålla sina kulturskapare där, och arbeta för demokrati och ökad dialog i samhället.

Halmstads kommun har gått före väldigt många kommuner i detta. Så vi är här för att lansera detta, genom boken som beskriver vilka Dramalogen är och vad vi gör. 

Med i montern är även Mohummed Diab, som är en av dramalogerna. Och Dramalogen i Halmstad har betytt mycket för Mohummed genom åren.

– Dramalogen gjorde mycket för mig. jag kom till Sverige och kände ingen. Det är stor skillnad mellan mitt hemland och Sverige. De gjorde att jag kunde stå på mina fötter igen, berättar han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".