Man slår ihop händerna
Göran Nilsson, vice ordförande i Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd, dömer ut Lerkils chanser att få rätt vid en prövning av förbundet. Foto: JONAS EKSTRÖMER

"Ger inte anmälaren stort hopp"

1:14 min

Disciplinnämndens vice ordförande tror att Lerkils anmälan om en jävig domare i matchen mot Snöstorp/Nyhem har dåliga chanser vid en prövning.

– Utifrån det du beskriver det för mig kan jag jag inte ge anmälaren något större hopp, utan det här kommer att lämnas utan bifall, säger Göran Nilsson, vice ordförande i Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd.

Han har inte tagit del av Lerkils anmälan till nämnden, men utifrån förbundets tävlingsbestämmelser kommer det bli svårt för klubben att få rätt, menar Göran Nilsson.

– Som reglerna ser ut så medger de annullering av varningar och utvisningar, så kallade administrativa fel. Men utöver det finns det en princip om att domarens beslut ska betraktas som slutgiltiga.

Resultatet i matchen, 4-4, innebär att Lerkil nu får kvala för en uppflyttning till division 2, en match som spelas kommande helg.

Beslut från disciplinnämnden väntas om två veckor. Men enligt Göran Nilssons bedömning är det inte aktuellt med omspel.

– Det är väldigt ovanligt som utfall i disciplinnämnden.

Och gör du samma bedömning i det här fallet?

– Absolut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".