Polisens avspärrningar kring området där skottlossningen ägde rum. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.
Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio

Man misstänks för mordförsök på Andersberg

1:58 min

Polisen tror att flera personer kan vara inblandade i skjutningen på Andersberg i Halmstad. Den skjutne är själv misstänkt för att vara delaktig.

– Vi misstänker att det varit skottlossning från två olika håll, säger Lars-Gunnar Perlinger, polisens förundersökningsledare, till P4 Halland.

Han tror att det rör sig om mellan fem och tio personer inblandade i skottlossningen. Den man som vårdas på sjukhus efter att ha blivit skjuten i magen har varit nedsövd, men skulle väckas under onsdagen.

– Vi hoppas att få höra honom i dag så han kan bringa klarhet i vad som har hänt och vilka personer som varit på plats, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Det finns olika tänkbara motiv till skottlossningen men det är inget som han vill kommentera. 

Polisen har tagit två bilar och en moped i beslag, det ena fordonet ska ha hamnat i skottelden och blivit träffat av kulor.  

– Det andra fordonet som beslagtagits misstänker vi har blivit lämnat av gärningsmännen, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Polisen tror att det kan finnas en koppling mellan skjutningen på Andersberg och skottlossningen på Gustavsfält som inträffade på måndagskvällen. 

– Vi ser att det kan finnas en koppling där, men vad den består i vill jag inte kommentera, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Polisen kommer att fortsätta att knacka dörr i området runt brottsplatsen för att få prata med fler vittnen. 

– Vi har också bedrivit en inre spaning, vad det innebär vill jag inte kommentera, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".