Mari-Louise Wernersson (C)
1 av 2
Mari-Louise Wernersson (C) var en av drygt trettio deltagare på workshopen. Foto: Sandra Jakobsson/SR
Poliser i Falkenberg
2 av 2
Anders Wassmur och Anneli Svensson uttryckte båda två stor glädje efter workshopen men menar båda två att det är viktigt att uppehålla en dialog mellan invånarna i Sloalyckan och polisen. Foto: Sandra Jakobsson/SR

Vill få stopp på vandaliseringen på Sloalyckan

3:11 min

I dag möttes flera myndigheter på Sloalyckan i Falkenberg för att diskutera tryggheten i området.

De senaste åren har skadegörelse och bränder drabbat området Sloalyckan i Falkenberg. För att komma åt problemet möttes under onsdagen flera myndigheter. Målet är att konkretisera hur berörda aktörer kan arbeta tillsammans för att öka tryggheten på Sloalyckan. Under dagen har deltagarna gett sin bild av hur var och en kan arbeta för att lyfta området.

Mari-Louise Wernersson (C), kommunråd i Falkenberg säger att det bland annat behövs mer information om vad som händer i området och att boende ska känna sig trygga med det myndigheter gör.

– Det handlar också om att minska arbetslösheten, att människor kommer ut i arbete är den bästa integrationen, säger Mari-Lousie Wenersson (C).

I helgen förekom det ytterligare skadegörelse på öppna förskolan i Falkenberg. Mari-Louise Wernersson (C) säger att det är viktigt med en förståelse, vad samhället kan bidra med och vad de själva väntas göra.

– De måste förstå vad vi pratar om, vad vi har för förväntningar på dem och vilka förväntningar de kan ha på oss, säger Mari-Louise Wernersson (C) och fortsätter:

– Och hur vi ser på tiden, när kommer det hända saker och varför händer det eventuellt inte saker.

Med på workshopen var också Anders Wassmur och Anneli Svensson. De arbetar med ett nationellt direktiv i Falkenberg som ska jobba med brottsförebyggande verksamhet. Anders Wassmur är en av två områdespoliser och Anneli Svensson är strategen bakom deras arbete.  

– Vi ska vara ute och synas och i år är det mycket fokus på Sloalyckan, säger Anders Wassmur. 

Anneli Svensson lyfte speciellt invånarperspektivet:

– Den största kraften finns hos dom som bor i området, jag tänker speciellt på grannsamverkan.

På workshopen kom det fram bra och kloka idéer säger Mari-Louise Wernersson (C).

– Jag är väldigt glad med det engagemanget och drivet som det var i dag och jag ser fram emot lyftet som området verkligen behöver, det är bra för hela Falkenberg, säger Mari-Louise Wernersson (C).

Men när väl intervjun var över ville poliserna understryka en sak:

– Det är bara ett litet fåtal som ställer till det för dom som bor här. Här bor många eldsjälar och när man väl är ute på dessa möten så se det engagemang, sa Anders Wassmur. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".