Andrea jacobsson med tegelvägg i bakgrunden
Andrea Jacobsson, ny volleybollexpert på P4 Halland. Foto: Peter Bengtsson/Sveriges Radio

Här är P4 Hallands nya volleybollexpert

1:32 min

Inför volleybollsäsongen 2017/18 har P4 Halland knutit till sig Andrea Jacobsson som blir ny expert för kanalen.

Andrea har en gedigen meritlista som spelare med erfarenhet från såväl volleybollgymnasiet, elitserien, proffs utomlands och som landslagsspelare. Senaste laget hon spelade för var Hylte/Halmstads damlag.

Vem är då Andrea Jacobsson?

– Jag får presentera mig som en 30-årig pensionerad elitspelare i volleyboll.

Varför lade du av?

– Dels hade jag varit 20 år inom sporten och kände att jag ville testa något nytt samt att jag kände att kroppen började säga ifrån, den tog för mycket stryk helt enkelt.

Vad är det allra bästa med volleyboll?

– Adrenalinet som kommer när laget lyckas, att få vinna tillsammans och förlora tillsammans, känslan av att få vara i ett lag.

Vad är du mest stolt över i karriären?

– Det är lätt att säga att det är alla guld och så men det är att jag tog mig tillbaka från en korsbandsskada och fick spela SM-final efter den skadan.

Hur ser ditt liv ut idag?

– Just nu jobbar jag heltid på Kärlekens förskola och på fritiden har jag också häst. Den mesta tiden spenderas på jobbet eller i stallet.

Vad har du för speciella förhoppningar inför volleybollsäsongen i Sverige 2018?

– Jag hoppas det blir en säsong där nya spelare visar framfötterna och att det är många unga spelare som kommer upp. Sedan drömmer man väl om guld till ett av de halländska lagen.

Vad har du för tankar om att vara volleybollexpert på P4 Halland?

– Det känns jättespännande att vara expert. Visst, jag har ju spelat i 20 år men då har man varit på planen, så det ska bli kul att ta klivet ut från planen och se sporten från sidlinjen.

Torsdag och fredag eftermiddag hör ni hennes tankar inför herr- respektive damelitserien. Vem tror hon vinner och hur skall det gå för våra tre halländska elitlag, Falkenberg och Hylte/Halmstad, som har ett lag i högsta serien på både dam och herrsidan?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".