Halim Hoti
Halim Hoti Foto: Privat

Fasadfix ger pris som Årets nybyggare

1:54 min

Halim Hoti prisas för sitt företag och blir Årets nybyggare, i klassen årets pionjär.

Priest delas ut till en person med utländsk bakgrund som under en längre tid har startat och drivit upp ett framgångsrikt tillväxtföretag. Halim Hoti driver Systemputs MBT i Tvååker, som utför arbeten på fasader. Det senaste året har han dubblat antalet anställda till 32 personer.

Hur känns det att vinna?

– Det känns väldigt bra, att man är på rätt nivå, att man har en kunskap och man utvecklas på rätt sätt.

Varför tror du att du har fått det här priset?

– Jag har satsat väldigt hårt och lyckats med små medel och stort arbete att utveckla ett lönsamt företag med många anställda. Och vi har bidragit med att starta och driva andra företag och hjälpt andra folk i samma bransch.

Vad betyder det att få det här priset?

– Det betyder väldigt mycket att visa folk, att om man vill då kan man nå det som man drömmer om. Min dröm är att jag har nått ett resultat som är mycket högre än vad jag trodde.

Hur är det, slarvar folk med sina fasader?

– Nej, det tycker jag inte. Men det är en stor problematik just nu på Västkusten. Privatpersoner och fastighetsägare, och kommunala bolag som har problem med sina fasader. Då försöker vi ge möjlighet att hitta rätt sätt framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".