P4 Hallands volleybollexpert Andréa Jacobsson.
P4 Hallands volleybollexpert Andréa Jacobsson. Foto: Peter Bengtsson/Sveriges Radio & Patric Ljunggren/Sveriges Radio

Hylte/Halmstad tippade som finalist

2:39 min

Elitserietränarna tippar på att Hylte/Halmstad volley och Engelholms VS  kommer att bli årets finalister. Andréa Jacobsson, P4 Hallands nya volleybollexpert håller med.

Går det inte nå Engelholm?

– Det tror jag det gör, förra året bevisade vi att vi kunde slå dem. Vi har börjat knappa in på dem så i år kanske det vänder, säger Andréa Jacobsson.

Hylte/Halmstad volley är tippade att nå final. Andréa Jacobsson tror att det beror på lagets goda värvningar och att det är ett generellt starkt lag. Hon nämner också den nya passaren Taylor Bruns.

– Hon styr laget på ett väldigt bra sätt, jag tror hon kommer kunna styra upp spelet och ge de andra spelarna möjligheter att ta poäng, säger hon och fortsätter:

– Sen har de starka spelare på de andra positionerna, om alla presterar har de en bra högstanivå.

Det är svårt att avgöra om det är en bättre trupp än förra året. Men Andréa Jacobsson tror att lagkänslan är bättre i år.

– Det känns som att de spelar mer för varandra än förra året och det tror jag kommer vara avgörande i slutändan, säger Andréa Jacobsson.

Hylte/Halmstad volley spelar mot Svedala volley på söndag.

– De har en ny tränare som tränat Gislaved och varit i Tyskland, det ska bli intressant att se vad han kan göra med laget. De brukar ha bra utländska spelare så vi får se vad de kommer med på söndag, säger Andréa Jacobsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".