Emma Knyckare vill ha festival utan män.
Emma Knyckare vill ha festival utan män. Foto: Anna Hållams.

Klart: Mansfria festivalen blir av

3:05 min

Flera dagar före insamlingens deadline har komikern Emma Knyckare samlat in tillräckligt med pengar för att hålla en mansfri festival nästa år.

Målet var att samla in 500 000 kronor, vilket nåddes redan igår – tre dagar innan insamlingen slutar på söndag förmiddag. Emma Knyckare är glad över resultatet och stödet från människor.

– Det var ju övermäktigt att vi nådde målet redan igår. Folk vill skänka pengar för att det behövs en frizon dit man kan gå och känna sig trygg, och ha riktigt skoj samtidigt, säger hon.

Initiativet till festivalen tog komikern Emma Knyckare från Rolfstorp som en reaktion på de sexualbrott som begåtts på andra festivaler.

Var festivalen kommer att hålla till och vem som kommer att uppträda är ännu inte presenterat. Det kommer att avslöjas på internationella mansdagen den 19 november. Utformningen av festivalen kan Emma Knyckare däremot ge besked om redan nu.

– Jag kan säga att det blir en tvådagarsfestival nästa sommar och att festivalplatsen som vi ville vara på är säkrad genom de pengar som kommit in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".