Ralf Lind, rektor på Andersbergsskolan.
Ralf Lind, rektor på Andersbergsskolan. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio.

Rektorn: Elever skärrade efter flyktbil på skolgården

3:04 min

Strax efter skotten på Andersberg körde en bil med några av de inblandade i skjutningarna in på Andersbergsskolans område.

Både elever och lärare fanns på gräsplanen bakom skolan när de hörde skotten. 

– Bara sekunder efter kommer det en bil körande in på skolans område, förbi vår lastbrygga på baksidan. Tack och lov är det ett staket som stoppar upp den här bilen, säger Ralf Lind, rektor på Andersbergsskolan och fortsätter:

– Fyra personer lämnar och springer förbi där vi har vår verksamhet. De skriker "de skjuter, de skjuter".

Därefter ser personalen till att få bort barnen från området, och in i skolbyggnaden.

– Efteråt har de sagt att de nog reagerade mycket utifrån en intuitiv känsla, att det var något farligt som hände, säger Ralf Lind.

Allt gick väldigt fort och de flesta eleverna hann inte reagera på att något var farligt, berättar Ralf Lind. Men däremot har obehagskänslor kommit i efterhand.

– Det är många som är skärrade och som tycker att det är obehagligt att det sker skottlossning vid den här tidpunkten och så nära skolan. Sen är alla väldigt medvetna om att det här inte är något som är riktat mot skolan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".