Flera cyklister i reflexvästar cyklar en solig dag.
Nu är insamlingen till Världens barn avslutad! Foto: Agnes Kågström/Sveriges Radio.
Världens Barn Halland 2017

Rekordmycket pengar – en halv miljon till Världens barn

Hallänningarna har skänkt över en halv miljon till Världens barn, och därmed dragit in rekordmycket pengar. Av alla landets P4-kanaler är Halland näst bäst - bara Stockholm har fått in mer.

De senaste två veckorna har P4 Halland samlat in pengar till förmån för Världens barn – och i år har hallänningarna varit rekordgenerösa. Halland har samlat in över en halv miljon kronor – pengar som går till barn runt om i världen som verkligen behöver hjälp. 

Hittills har det kommit in 560 639,68 kronor – vilket till exempel skulle räcka till att 11 200 barn i Uganda kan få skolmat i en månad.

Hallänningar har slutit upp på ett fantastiskt sätt, företag har skänkt pengar, barn har varit med och bidragit och ni har ringt in och skänkt pengar. 

Många människor har mött upp oss på vägen när vi cyklat genom Halland. Förskolebarn har sjungit för oss, vi har fått ta emot teckningar, mynt, checkar och sedlar. 

Vi har träffat givmilda mjölkbönder, ett glatt innebandygäng, personer som sålt ägg och honung till förmån för Världens barn, äldreboenden som samlat in pengar, ett gäng pensionärer och många andra härliga människor. 

TACK för ert bidrag – era pengar gör att barn runt om i världen får ett bättre liv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".