brand halmstad
Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.

Barn saknas efter villabrand i Halmstad

0:44 min

En kvinna vårdas på intensiven för brännskador, en man har fått lämna sjukhuset, men ett barn saknas fortfarande efter branden i centrala Halmstad.

Räddningstjänsten fick larm om branden klockan klockan 23.40 under fredagskvällen.

När de kom till platsen var branden redan fullt utvecklad. Barnet, som går i grundskolan, ska då ha varit kvar i byggnaden och kunde inte hittas trots insatser från rökdykare.

– Vi försökte göra en invändig insats, men det gick inte på grund av värmen i huset, säger Arvid Samuelsson hos räddningstjänsten.

En kvinna och en man som är i 50-årsåldern och befann sig i huset fördes till sjukhus med ambulans. Kvinnan vårdas nu på intensivvårdsavdelningen för brännskador. Mannen skadades inte i branden och har kunnat lämna sjukhuset.

Även en brandman fick under insatsen föras till sjukhus med brännskador, men är inte allvarligt skadad.

Det är oklart hur branden startade.

– Vi kommer inte kunna veta det förrän branden är släckt och man kan påbörja ett utredningsarbete och det blir ju polisen som drar igång det, säger Magnus Wijk hos räddningstjänsten i Halmstad.

När väntas ni vara klara med eftersläckningen?

– Vi hoppas att vi kommer vara färdiga någon gång framåt lunch. Det är fortfarande väldigt varmt i villan. Det är en stor glödhög alltihop så det går inte att ge sig in i de här massorna och böja leta förrän det är släckt.

När branden är släckt kommer polisens arbete att ta vid.

– Platsen kommer att spärras av med bevakning eftersom det kan finnas en kropp inom området, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Han tror att de kommer att kunna påbörja sin tekniska undersökning först imorgon förmiddag, eftersom det kommer vara för varmt för att gå in där på ett tag.

Skolan som barnet går på har informerats och aktiverar sin krisorganisation. Halmstad kommuns POSOM-grupp finns på plats  i Kärlekens kyrka dit allmänheten är välkommen. Besökare har möjlighet att tända ljus eller prata med någon på plats.

Händelsen är anmäld som allmänfarlig vårdslöshet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".