polisbil
Under natten misstänks två bränder ha anlagts i Varberg. Foto: Johan Nilsson/TT

Bränder i två klubbstugor i Varberg

Två olika klubbstugor i Varberg brann under fredagskvällen och natten till lördag. Båda tros ha varit anlagda och förundersökningar gällande mordbrand har inletts.

Under fredagskvällen fick polisen vid 22.30-tiden in ett larm om en brand i en klubbstuga vid ett fritidsområde i Varberg. Det fanns inga personer i lokalen och klubbstugan har huvudsakligen fått skador inifrån. En förundersökning om mordbrand är inledd.

Ungefär en och en halv timme senare larmades polisen om nästa brand, denna gång i en klubbstuga på en idrottsplats. Den misstänks också vara anlagd och därför inleds en förundersökning om mordbrand även här. Det finns inga uppgifter om personskador. Ingen av stugorna fick några större skador. Polisen tror att bränderna är kopplade till varandra.

– Vi har en arbetshypotes om att det är samma gärningspersoner som har tänt eld på båda klubbstugorna, säger Thomas Fuxborg hos polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".