Fotbollsplan. Foto: Sveriges Radio
Foto: Sveriges Radio

Tung förlust för Böljan i viktig match

2:13 min

Böljans damer hade förhoppning om att klättra över nedflyttningsstrecket i elitettan, men av det blev intet. Det blev förlust hemma mot Sundsvalls DFF med 1-3.

Det var en match som skulle ge Böljan en plats över nedflyttningsstrecket. Inför matchen mot Sundsvalls DFF var det en poäng upp till gästerna som parkerade precis ovanför strecket. Men av den förhoppningen blev intet, för matchen mot Sundsvalls DFF i elitettans 22:a omgång slutade med förlust för Böljan med 1-3.

Böljan inledde piggt och skapade några målchanser och därför kom Sundsvalls ledningsmål i den 19:e minuten som en kalldusch. Efter en Böljanhörna kunde gästerna göra en snabb omställning och göra 0-1.

Uppförsbacken för Böljan blev ännu brantare fem minuter in i andra halvlek då Sundsvall gjorde 0-2, som sedan blev till 0-3 innan Ida Lindqvist kunde reducera till 1-3 i den 74:e minuten och några fler mål blev det inte.

I Böljan hade försvarsspelet en del övrigt att önska, medan det såg bättre ut offensivt, även om de riktigt farliga målchanserna saknades.

När fyra omgångar återstår ligger Böljan fortfarande på nedflyttningsplats och de matcher som återstår är Växjö DFF borta, Assi hemma, Uppsala borta och Östersund hemma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".