Hylte/Halmstads damer besegrade Svedala i stor stil, och vann i tre raka set.
Hylte/Halmstads damer besegrade Svedala i stor stil, och vann i tre raka set. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.

Dubbla segrar för Hylte/Halmstad i premiären

1:49 min

Såväl Hylte/Halmstads damer som herrar vann sina premiärmatcher när elitserien i volleyboll startade.

Först ut på söndagseftermiddagen i Halmstad arena var Hylte/Halmstads damer som besegrade Svedala i storslagen stil med 3-0.

Hylte/Halmstads damer var överlägsna i första set, som de vann med hela 25-6. Men i andra set hängde Svedala med lite längre, innan Hylte/Halmstad la in en högre växel och vann även andra set, med 25-16. Svedala kom ännu lite närmare i tredje set, men Hylte/Halmstad vann sista setet, och därmed också matchen, komfortabelt med 25-18. 

Martina Svensson i Hylte/Halmstads damlag är väldigt nöjd med matchen, speciellt inledningen och laget.

– Det känns jättebra, första set är närmast perfekt. Vi ville verkligen fokusera på vårt spel och jobba ihop som ett lag. Alla tar ansvar och alla presterar, säger hon.

Även Hylte/Halmstads herrar vann med 3-0. För motståndet svarade Habo, men den matchen var betydligt mycket jämnare än damernas match. Det var dock Hylte/Halmstad som satt i förarsätet och setsiffrorna blev 25-23, 25-19 och 25-21.

– Jag är nöjd med resultatet trots att vi spelar lite halvknackigt. Det var mycket premiärnerver i dag, vi spelar på hemmaplan och folk har tippat oss som guldfavoriter, säger Per-Erik Dahlqvist, ny tränare för Hylte/Halmstads herrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".