Maria Martinsson
Maria Martinsson. Foto: Bruno Ehrs.

Hon lämnar bryggeriet – trött på att jobba ensam

2:37 min

Efter fem år lämnar Maria Martinsson Onsala Hantverksbryggeri för att söka nya utmaningar, och nya kollegor.

– Under fem år har jag drivit Onsala Hantverksbryggeri som ensamföretagare. Innan dess jobbade jag i ett globalt företag. Som anställd ville jag ha nya utmaningar där jag kunde påverka min vardag, och då blev det ölproducering i mitt garage, säger Maria Martinsson.

Det jag inte räknade med då var att jag skulle stå själv i ett garage. Det blev ensamt. Jag är en social person och jag saknar kollegor. Därför väljer jag att lämna denna branschen. 

Hon berättar att hon inte riktigt var förberedd på ett arbetsliv utan kollegor.

– Jag var inte riktigt förberedd, det blev en ny erfarenhet för mig. Med fem års erfarenhet kan jag känna att det är något jag saknat. 

Men det blev inte aktuellt att ta in fler personer i företaget, trots att Maria fått förfrågningar från folk som velat investera.

– Jag byggde upp det som ett enmansbolag, och jag ville driva det själv, säger hon.

Nu ser Maria Martinsson fram emot ett nytt jobb, och förhoppningsvis också nya kollegor.

– Jag ser med spänning fram emot nästa nya utmaning, och gärna kollegor, givetvis. Man tar hjälp av varandra, utvecklas av varandras erfarenhet och inspireras av varandra. Så förhoppningsvis har jag kollegor om ett tag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".