En glad Mattias Karlsson.
Mattias Karlsson var glad efter att han vunnit sina två matcher i mötet med BTK Rekord. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio.

Oavgjort för Halmstad vid landslagsstjärnans återkomst

2:50 min

Sverigeettan Mattias Karlsson var tillbaka i Halmstad BTKs lag till hemmapremiären mot BTK Rekord. Karlsson förlorade inte ett enda set under kvällen. Det räckte ändå inte till seger utan matchen slutade 3-3.

Mattias Karlsson, rankad 28 i världen, var överlägsen i de två matcher han spelade mot Ioannis Sgouropoulos och Michal Obselo. Hans lagkamrater hade svårare och vann bara en av tre matcher.

Jag är väldigt nöjd med min insats.

Karlsson har till den här säsongen lämnat proffslivet i Frankrike för att i stället spela hemma i Halmstad. Tanken är att det skall ge honom bästa möjliga uppladdning inför lag-VM som spelas i just Halmstad kommande vår.

Att Mattias Karlsson blir en tillgång för laget och ligan är det ingen tvekan om men hur långt fjolårets semifinallag Halmstad når är ännu osäkert. På onsdagskvällen var det tydligt att det är stor skillnad mellan lagets stjärna och hans lagkamrater.

Halmstad har nu inlett säsongen med två oavgjorda matcher. Pingisligan ser ut att bli en jämn historia detta år. Av sju spelade matcher har fem slutat oavgjort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".