Malkolm Nilsson förlänger: Har väntat på min chans

4:56 min

Malkolm Nilsson har länge varit andremålvakt i HBK, men får nu chansen mellan stolparna efter att ha skrivit på ett treårskontrakt. "En stor ära och stolthet," säger han.

Hör hela intervjun med Malkolm Nilsson i spelaren ovan!

Nu är det klart att 24-åriga målvakten Malkolm Nilsson skriver på ett treårskontrakt med HBK och att föreningen kommer satsa på honom som förstemålvakt. 

Det känns väldigt bra. Det är en stor ära och stolthet att få skriva på ett nytt kontrakt, så det är väldigt skönt.

Han beskriver det som en enorm lättnad att kontraktet är påskrivet, eftersom han har förhandlat sedan augusti.

Malkolm kom till HBK 2010 och kom med i A-truppen 2013.  Sedan dess har suttit mycket på bänken och varit andremålvakt bakom Stojan Lukic och Isak Pettersson.  

– Det är aldrig roligt att sitta på bänken, men jag tycker jag har hanterat det på ett väldigt bra sätt. Det är väldigt skönt att de satsar på mig, säger han.

Trots att han varit andremålvakt länge har han provat på seniorspelet lite, dels en allsvensk match för HBK 2015 och han har dessutom varit utlånad till Lunds BK och Östers IF.

Och nu får Malkolm chansen han har väntat på.

Jag har gått på Örjans vall sedan jag var fem år. Jag har väntat på min chans, och nu verkar det som att det är dags! Det är väldigt, väldigt roligt.

– Familjen är HBK-supportrar så jag har färgats lite av det också. Det har varit en dröm att spela allsvensk fotboll och att få spela i HBK är fantastiskt. 

I våras valdes Isak Pettersson till förstemålvakt, före Malkolm Nilsson.

– Det var väldigt jobbigt såklart, för min del. Jag hade hoppats på att det var mig de skulle satsa på. Men valet föll på Isak, och nu i efterhand kan man inte säga att det var fel, för han har gjort en fin säsong. Självklart var det tufft, men jag tycker jag har hanterat det bra, på träning och U21.

Många supportrar uppskattar Malkolms engagemang på bänken, och att han ofta är först fram för att tacka klacken efter matchen. Och HBK är den enda klubben Malkolm hejar på.

– Halmstad är den enda klubben jag känner för. Det är väldigt roligt att fansen uppskattar det. De är extremt viktiga. De följer med på alla matcher. Det har varit en väldigt tuff säsong både för oss och fansen men det känns som att de alltid stöttar oss och är med oss. 

Malkolm tror att hans roll i laget kommer förändras lite, i och med att han kommer få mer speltid, men han hoppas kunna stötta sina lagkamrater på andra sätt.

– När man sitter på bänken kan man vara fokuserad på att peppa grabbarna. Det kommer jag fortsätta med, fast minska lite i och med att jag kommer vara på planen. 

Malkolm Nilsson ser ljust på framtiden, både för sig själv och för klubben.

– Jag utvecklas fortfarande. Men framför allt föreningen, som har väldigt många spännande spelare på gång. Det ser väldigt ljust ut för HBK, och jag hoppas jag kan bidra med det.