en person med huvjacka som går vid vindpiskat hav.
Halland har fått känna på hårda vindar under eftermiddagen och kvällen. Foto: Johan Nilsson/TT

Stalltak höll på att blåsa bort

De kraftiga vindarna gjorde så att Räddningstjänsten fick att göra på torsdagseftermiddagen. Ett tak på ett stall i Våxtorp höll på att lätta och ett träd föll i Hishultområdet.

Det var när vindarna friskade till ordentligt vid 17.20-tiden som Räddningstjänsten larmades till Våxtorp där taket på ett stall höll på att blåsa av. Men Räddningstjänsten kunde säkra taket innan det hann lyfta.

De hårda vindarna gjorde också att Räddningstjänsten larmades till ett träd som fallit över Ramsjövägen i Hishultområdet och trädet ska röjas bort under torsdagskvällen. 

Inre befäl Peter Karlborg vid Räddningstjänsten Halland råder alla som kan att hålla sig inne under kvällen. 

Tidigt på torsdagskvällen plockar SMHI bort den klass 1-varning som varit för mycket hårda vindbyar i Halland.

Under eftermiddagen har det varit vindar på som högst 22,6 meter per sekund på Halmstad flygflottilj och medelvinden vid Nidingen har varit uppe på 22 meter per sekund. 

Vid 19-tiden sa SMHI:s meteorolog Lovisa Andersson att vinden nu successivt avtar och på fredagsmorgonen kommer hallänningarna att vakna upp till måttliga, vid kusten friska, vindar. Sedan kommer vindarna att avta till svaga under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".