Husfasad
Foto: Hasse Holmberg / TT

Halländska huspriserna rycker iväg

0:39 min

I Halland ökar bopriserna mer än Sverige i stort, visar den senaste mätningen från Svensk Mäklarstatistik. I Kungsbacka är ökningen extra stor.

Det är fortsatt stillastående eller små prisökningar på bostadsmarknaden, enligt Svensk Mäklarstatistiks siffror för den senaste månaden.

Men i Halland har bostadspriserna generellt ökat mer. Villor i Halmstad har gått upp 16 procent i pris jämfört med förra året och i Laholm är ökningen 12 procent.

Ser man till bostadsrätter har den största prisökningen skett i Kungsbacka, där priserna har gått upp med 17 procent den här hösten jämfört med förra, säger Hans Flink på Svensk Mäklarstatistik.

– Kungsbacka är ju en så kallad pendlarkommun som är väldigt attraktiv för de som jobbar i Göteborg exempelvis.

Priserna i pendlarkommuner sticker oftast i väg för att man får mer för pengarna, säger Hans Flink.

– Uppoffringen är kanske att man får sitta i bil eller kollektivtrafik en halvtimme eller en timme för att ta sig till jobbet. Men man får mer för pengarna, man köper hellre en bostad som man har råd med och kanske större än man skulle ha råd med om man bodde i Göteborg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".