Mikaela Waltersson
Mikaela Waltersson, ordförande för Moderaterna i Halland, är på moderatstämma i Örebro. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.

Waltersson (M) nöjd med partiledarbytet

3:40 min

Mikaela Waltersson, Hallandsmoderaternas ordförande, är på Moderaternas stämma i Örebro, där bland annat tiggerifrågan står i fokus.

Moderaterna håller stämma i Örebro, och de ämnen som ska diskuterar är bland annat tiggeriförbud, rättspolitik samt en bidragsreform som innebär att sätta ett tak på hur mycket bidrag ett hushåll kan få.

Ny partiledare är Ulf Kristersson, något som Mikaela Waltersson välkomnar.

– Det känns jättebra med Ulf, jag måste verkligen säga det. Han är tydlig, han är lätt att förstå. Det känns bra efter en tuff tid med tråkiga diskussioner att det lyfter, och att vi nu kan fokusera på den politik som vi gör.

Mikaela Waltersson, är särskilt nöjd med att Ulf Kristersson lyfter sjukvårdsfrågan som en fråga i valet.

– Det har jag saknat i Moderaterna, att vi inte riktigt har jobbat med den här frågan så tydligt.

Vilken fråga är du själv mest engagerad i?

– För mig är det givetvis sjukvårdsfrågorna. Sen är det också lag och ordning. Det är väldigt viktigt att vi jobbar med de här frågorna för att ha tryggt och säkert samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".