Monica Holm, boende i Håsten.
1 av 2
Monica Holm, boende i Håsten. Foto: Muhamed Ferhatovic
Håsten i Varberg.
2 av 2
Håsten i Varberg. Foto: Muhamed Ferhatovic

Boende i Håsten: Blir förtvivlad

1:26 min

Boende i området Håsten i Varberg möttes idag av polisavspärrningar sedan någon tänt eld på flera soptunnor och soprum. De boende är besvikna.

Inom ett par timmar började det brinna i flera soprum på Håsten i Varberg i natt. En man har gripits misstänkt för skadegörelse genom brand. 

P4 Halland var på plats och pratade med några boende om hur de känner kring det som hänt. 

– Man blir ledsen och förtvivlad, tycker det är jättetråkigt. Det har varit andra problem här med överfall och annat, säger Monica Holm. 

Hur känner du kring att bo i området?

– Jag är inte oroad, känner mig trygg faktist, säger Monica Holm. 

En annan person som P4 Halland pratar med men som vill vara anonym säger också att det är sorgligt och onödigt att någon vill förstöra på detta sättet. 

Det har varit andra incidenter i Håsten tidigare, i somras sattes en bil i brand där ytterligare två andra bilar skadades och innan dess har det varit rapporter om bland annat misshandel. 

Räddningstjänsten, polisen och Varbergs bostad har med bakgrund av de tidigare händelserna och branden nu bestämt att vara mer aktiva i området. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".