Volleybollmatch mellan Hylte/Halmstad och Lund.
1 av 2
Hylte/Halmstads herrar vann mot Lund med 3-0 i set. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.
Volleybollmatch mellan Hylte/Halmstad och Lund.
2 av 2
Även Hylte/Halmstads damer vann sin match mot Lund med 3-0 i set. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.

Dubbla segrar för Hylte/Halmstad

Under söndagen spelade Hylte/Halmstads damer och herrar elitseriematcher mot Lunds volleybollklubb. Hylte/Halmstad vann båda matcher med 3-0 i set.

Hylte/Halmstad övertygade både på herr- och damsidan i söndagens matcher mot Lund i Halmstad arena. 

Damerna inledde med att enkelt vinna i tre raka set med 25-13, 25-11 och 25-16, i en match där högerspikern Martina Svensson imponerade och sedermera blev utsedd till matchens lirare.

Matchen spelades på ungefär en timme, inklusive en kvarts paus, och Hylte/Halmstads damer leder nu Elitserien, på samma poäng som Engelholm och Örebro, men med bättre poängkvot.

Därefter var det herrarnas tur. Även där vann Hylte/Halmstad med 3-0 i set, men den matchen var lite jämnare än damernas. Hylte/Halmstad vann med 25-18, 25-17 och 25-16, och i denna matchen fick herrarna till ett bättre spel än i senaste elitseriematchen mot Habo. 

Bäste liraren var Johan Mårtensson, som var överallt och bjöd på läckra smashar. Hylte/Halmstad ligger på en andraplats i tabellen, men med en match mindre spelad än ledande Sollentuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".