polis
Arkivbild. Foto: Bertil Ericson/TT

Man blev bunden och rånades i sitt hem

1:09 min

Det var inbrott i en lägenhet i Halmstad under söndagskvällen. En man i 30-årsåldern larmade polisen och sa att han blivit rånad i sitt hem av för honom fyra okända män.

Polisen larmades till en lägenhet i bostadsområdet Nyhem i Halmstad vid halv 9-tiden under söndagskvällen.

Fyra maskerade män kom in i lägenheten, band fast mannen med någon slags elsladd och hotade honom med en kniv.

Därefter stal de hans dataspel, mobiltelefon och plånbok. Mannen kunde peka ut åt vilket håll gärningsmännen flydde platsen. Polisen har sökt i området efter gärningsmännen men har inte kunnat gripa någon.

Mannen fick lindriga skador och togs med till polisstationen.

– Där gör vi spårsäkring på honom då med tanke på att han har varit bunden och ser om vi kan finna någon dna, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen.

En anmälan om rån är upprättad.

Förra veckan skedde ett liknande rån i bostadsområdet Linehed som ligger nära Nyhem. Två maskerade män bröt sig in hos en kvinna, slog henne i ansiktet och stal smycken och kontanter. Hans Lippens hos polisen säger att man inte kan utesluta att det finns en samband mellan händelserna.

– Det är inte omöjligt men det är för tidigt att säga. Det blir spaningsdelen i Halmstad som får titta på om det finns samband kring signalement och så får vi även gå på tips i området om vem som kan tänkas hålla på med sånt här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".