Volleybollspelaren Marcus Nilsson i en duell framme vid nätet.
Volleybollspelaren Marcus Nilsson. Foto: Pontus Lundahl/TT.

Klubben bröt kontraktet – hittade på skada

4:38 min

Volleybollstjärnan Marcus Nilssons ryska klubb bröt oväntat kontraktet. Klubben sa att han är skadad och inte kan spela, något som inte stämmer.

Volleybollspelaren Marcus Nilsson från Torup är hemma i Halland och Halmstad. För en vecka sedan bröt nämligen hans klubb Zenit St Petersburg kontraktet, efter bara ett par månader.

Helt ärligt vet jag inte riktigt, jag vet inte sanningen. Klubben påstod att jag var skadad och inte kunde spela. Därför valde de att bryta kontraktet.

Men att Marcus Nilsson skulle vara skadad stämmer inte. Klubben gjorde klart med en ny spelare på Marcus position och fixade med visum till honom. Och Marcus fick fortfarande ingen förklaring till varför kontraktet plötsligt bröts. 

– Jag tycker jag har betett mig som jag brukar göra mot laget och lagkamraterna, säger han.

Men den ryska klubben kan inte bryta kontraktet utan att få Marcus godkännande. Så den senaste tiden har Marcus varit i Ryssland och förhandlat. 

Hur har förhandlingarna gått? 

– Det har gått bra, för nu är jag hemma. Jag har inte kunnat lämna landet, för hade jag lämnat landet hade de kunnat argumenterat att jag bröt kontraktet och då hade de inte behövt betala något. 

Och vad som väntar framöver för volleybollproffset är ännu oklart.

– Efter tre veckors karantän i Ryssland var jag rätt sugen på att komma hem till Sverige. Jag har pratat lite med min agent, men det är ingen stress. Jag kommer inte ta vilket erbjudande som helst, det måste vara ett bra erbjudande och en intressant klubb, säger han.

Så spel i Elitserien är inte aktuellt?

– Jag har inte riktigt hunnit börja tänka på det där, att flytta hem permanent till Sverige. Jag hade ställt in mig på att jag är ett utlandsproffs fram till i maj nästa år.

Men herregud, kommer Hylte/Halmstad med ett bra erbjudande, så är det klart! 

Än så länge passar Marcus Nilsson på att träna med Hylte/Halmstad under hösten, och han känner sig inte särskilt stressad att hitta en ny klubb att spela för. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".