polisbil, blåljus
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En man har rymt från häktet i Halmstad

0:30 min

En man i 20-årsåldern har under morgonen rymt från häktet i Halmstad. Mannen bröt upp ett fönster och klättrade ut. Han är fortfarande på fri fot.

Enligt polisen handlar det om en man i 20-årsåldern som vid 04.30-tiden på tisdagmorgonen rymde från häktet i Halmstad.

– Vi har patrull ute som följer upp en del tips och kollar adresser men det är ingen person anträffad ännu, säger polisens presstalesman Peter Adlersson vid strax efter klockan 11.00.

Hur har ni sökt efter mannen?

– Inledningsvis följde vi upp vissa tips som vi fick. Vi kontaktade Hallandstrafiken och fick en del vittnesuppgifter som vi gick på men kunde inte hitta honom. Men vi fortsätter under förmiddagen och tittar på platser där vi tror att han skulle kunna vara.

Mannen i fråga är inte misstänkt för våldsbrott, enligt kriminalvården.

– Jag vet inte detaljerna kring det. Det enda jag vet är att en person har avvikit från häktet i Halmstad, säger Ulf Mossberg, pressekreterare kriminalvården till P4 Halland.

Har detta hänt förut?

– Historisk sett, ja. Men inte i hela landet sedan 2013, säger Ulf Mossberg.

Hur tog personen sig ut?

– Personen lär ha tagit sig ut genom ett uppbrutet fönster.

Vad görs nu?

– Vi har begärt personen efterlyst så polisen letar efter personen.

Enligt Jenny Jerrhage Lundquist, förundersökningsledare vid polisen i Laholm, är mannen misstänkt för grov stöld alternativt grovt häleri. Han ska vara känd av polisen för liknande brott tidigare och rymningen är därför förvånande enligt Jerrhage Lundquist.

– Han är inte någon våldsam person vad vi har märkt innan och han har inget känt missbruk heller, så vi blev ganska förvånade, säger hon.

Aftonbladet var under tisdagsmorgonen först ut att berätta om rymningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".