Linnea Olsson.
Linnea Olsson. Foto: Eva Ericsson / Sveriges Radio.

Linnea Olsson om ny EP: Den är gladare

3:28 min

Linnea Olsson från Halmstad har släppt en ny EP – med ett ljusare tema på låtarna och med mindre mörka toner än den förra EP:n.

De båda EP:na For show och Not for show skiljer sig åt genom vilka instrument som använts. For show som släpptes i våras var väldigt mörk med mycket cello medan Not for show, som släpptes i slutet av september, har mycket piano och synt som skapar ett poppigare sound. Linnea beskriver hur hon delat upp två EP-skivor i mörkt och ljust tema.

– Jag tyckte att låtarna jag skrev skiljde sig åt så mycket så jag valde att dela upp dem fem och fem. På den första var några av låtarna lite grövre och argare och den som kom nu är gladare, säger Linnea Olsson till P4 Halland.

Båda hennes föräldrar är musiker och hennes bror Povel har spelat med Robyn. Och det har aldrig varit så att de tvingat henne att skaffa ett vanligt jobb och det har gått bra i karriären ändå.

Linnea turnerar vanligtvis med storstjärnor som Ane Brun, Sting och Peter Gabriel med flera och tycker att hon trivs i både solokarriären och att spela med andra.

– Gör jag det ena så saknar jag det andra, jag älskar att spela med andra och inte bara vara avsändare. Det är mera avslappnat än om jag spelar min egna musik som är en tjusning men också lite läskigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".