Efter rymningen – nu flyttas häktade från Halmstad

2:08 min

Efter gårdagens rymning från häktet i Halmstad, har Kriminalvården valt att flytta några av de frihetsberövade personerna till andra häkten.

Det handlar om vissa häktade som flyttats till häkten i Borås, Uddevalla och Göteborg, som en åtgärd efter att en man i 20-årsåldern rymde från häktet i Halmstad under tisdagen.

– Det är utifrån en individuell bedömning av klienterna som satt där, att de har en högre risk än andra klienter, säger Camilla Aamoth, tillförordnad kriminalvårdschef i Halmstad.

Kriminalvården har förstärkt med extra personal, och enligt Camilla Aamoth ska det inte finnas någon risk för fler rymningar. Mannen som rymde är fortfarande på fri fot och det pågår en utredning om var säkerheten har brustit.

– Vi vet att han har tagit sig ut genom ett fönster. Men hur och på vilket sätt har vi inte någon klar bild över just nu, säger Camilla Aamoth.

Hur säkert är häktet i Halmstad?

– Man får väl säga att i nuläget när det har skett en rymning, kan vi ju inte beskriva häktet som tillräckligt säkert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista