Teater halland och Mina Dennert
Teater halland och Mina Dennert Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio och Johan Davidsson/Sveriges Radio.

Teater Halland hotat inför föreläsning

2:27 min

Teater Halland förstärker med vakter efter hot. Under kvällen föreläser Mina Dennert, som startat nätverket Jag är här.

Ikväll föreläser Mina Dennert från Kungsbacka på Hallands teater. Hon har startat nätverket "Jag är här" som verkar för god samtalston i kommentarfält i sociala medier, men inför föreläsningen har teatern hotats.

 – Det är personer som har ringt till oss på teatern och är väldigt upprörda över att vi har bjudit in henne. De har uttryckt att hon inte ska vara här helt enkelt, säger Anna Sjövall, vd och konstnärlig ledare på Teater Halland. 

Teatern har varit i kontakt med polisen och kommer att kalla in två vakter som finns på plats under kvällen.

Det är väldigt tråkigt att folk försöker skrämma och hota oss på olika sätt, och försöker få oss att inte genomföra denna kvällen. 

– Jag hoppas att vi kan ha en lugn, fin och bra kväll där vi tillsammans kan diskutera de här frågorna, säger Anna Sjövall. 

Även Mina Dennert ska ha mottagit hot. På sin Facebooksida skriver hon att hon inte hinner polisanmäla detta nu eftersom hon är upptagen med att förbereda kvällens föreläsning och tillägger: "Som om ni skulle stoppa mig - Aldrig!"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista