HBK-supportern Sara Persson iklädd HBK:s blå matchtröja, bredvid en bild på HBK-klacken och en banderoll med texten "Hopp om framtiden vi har."
HBK-supportern Sara Persson hoppas på en kvalplats och fortsatt allsvenskt spel för HBK. Foto: Privat och Estrid Wagersten/Sveriges Radio.

HBK-supportern: Tvärvägrar tänka på Superettan

3:21 min

Trots det svåra läget vägrar HBK-supportern Sara Persson tänka på Superettan. "Går det vägen för oss kan det bli kval," säger hon.

Fotbollssäsongen närmar sig sitt slut, och för HBK kryper Superettan allt närmare. Med tre matcher kvar att spela och åtta poäng upp till kvalplats ser det tufft ut för det halländska laget. 

– Det är fortfarande möjligt, vi är inte i Superettan ännu, säger HBK-supportern Sara Persson. 

Trots att chanserna är små tror hon fortfarande att HBK kan klara sig kvar.

– Jag tror på det, det måste man göra. Går det vägen för oss kan det faktiskt bli en kvalplats. 

Och att HBK har hamnat i detta prekära läge tror hon beror på många olika orsaker.

– Jag tror det är många komponenter, från hela året. Vi har haft ett antal tråkiga utvisningar, vi fick en tråkig straff emot oss mot Djurgården och vi har haft en del skador. Och bollen vill inte in i mål, säger hon.

Hur slaviskt har du följt HBK i år?

– Har sett alla hemmamatcher, tyvärr har jag missat fyra bortamatcher. 

Och ikväll är Sara Persson på plats i Örebro för att stötta HBK till en nödvändig seger.

– Vi är ett litet gäng som åker från Halmstad, berättar hon.

Som den optimist hon är tror hon på seger för laget från Halmstad.

Vi har vunnit där förut. Det går, det ska gå. Som evig optimist tror man självklart på seger och är lite förväntansfull.

På plats på Behrn Arena kommer hon sjunga, ropa och stötta så gott det går. 

Trots att HBK har haft en tuff säsong, och haft svårt att göra mål och ta segrar under en längre period vägrar Sara Persson tänka på en eventuell degradering till Superettan.

– Jag är i mitt vanliga förnekelsestadie, så jag tänker inte på Superettan, jag tvärvägrar. Men blir det som det blir har vi ett jäkligt bra lag på gång. Nya tag nästa år, i så fall! 

Vi sänder HBK:s match på webben, med start klockan 19!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista