Människan som art undersöks i Falkhallen

3:24 min

I kväll kommer musikern Stefan Sundström tillsammans med Martin Emtenäs från SVT:s program Mitt i naturen till Falkenberg med föreställningen "Vi som bor här".

Föreställningen beskrivs enligt Riksteatern som en föreställning om biologisk mångfald – i mellanrummet mellan glitter och gråsuggor. Stefan Sundström förklarar vad den beskrivningen kommer ifrån.

– Martin var intresserad att vända på stenar när han var liten och letade efter gråsuggor och salamandrar och så, men hittade mig.

– Föreställningen handlar om vilka vi människor är som art och var vi kommer i från och varför vi beter oss som vi gör, säger Martin Emtenäs.

Det blir en populärvetenskaplig föreläsning eller show som förklarar hur det går om vi fortsätter att förstöra naturen, med humor och allvar.

De anpassar showen till varje ort som de besöker. Folk har skickat in bilder och de talar om lokala företeelser. Lokala personer får tala om djur som till exempel pungmesen i Falkenberg, Stefan Sundström förklarar:

– Folk har skickat in bilder, det är lite som mitt i naturen, folk får visa upp sin bygd för varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista