Champagne
Arkivfoto: Tomas Oneborg / TT

Misstänkt häktas för turné av spritstölder

Han hade siktet inställt på champagne och dyr sprit. Det enligt åklagaren som begär en 39-årig man häktad för ett tiotal fall av grov stöld och försök till grov stöld.

Mannen slog till mot Systembolag i Halland, Skåne och Västra Götaland under ett par-tre veckor. Det enligt åklagaren som säger att det totalt handlar om exklusiva drycker för åtminstone 100 000 kronor.

– Drycker som är lätta att sälja, säger åklagaren Frida Hörlinge till P4 Halland.

39-åringen greps i början av oktober misstänkt för en blygsam del av stölderna. När utredningen tog fart kände personalen på andra systembolag igen honom från övervakningsfilmer som sparats efter andra stölder.

– Som jag ser det handlar det om systematisk seriebrottslighet med samma modus för varje gång, säger Frida Hörlinge.

Mannen ska också ha försökt stjäla från Systembolaget på Hedebrovägen i Kungsbacka två gånger med någon veckas mellanrum, enligt åklagaren. Han är också misstänkt för att ha stulit från en vägkrog i Tvååker.

Så vitt åklagaren vet har mannen nekat till en del av anklagelserna hittills. Häktningsförhandlingen sker i Varbergs tingsrätt under tisdagen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista