Johanna Gometz i svart duffel med parkeringsplats i bakgrunden.
Johanna Gometz har två karriärer. Foto: Agnes Kågström/Sveriges Radio

Späckat schema för amatörskådespelaren

3:01 min

På helgen amatörskådespelare i Kalenderflickorna och på veckorna etableringsvägledare. Johanna Gometz berättar för P4 Halland hur hon hinner med.

Just nu är hon aktuell i Kalenderflickorna på Storan i Falkenberg. Med föreställningar på helgerna har Johanna Gometz haft ett späckat oktoberschema som amatörskådespelare.

Till vardags jobbar hon heltid på Sannarpsgymnasiet som etableringsvägledare med språkintroduktion för nyanlända. Att lyckas kombinera de båda karriärerna är inte helt enkelt, berättar Johanna Gometz.

– Jag hinner inte. Men har man en fantastisk man och vänner, familj som stöttar så går det jättebra. Men det har varit intensivt!

Hon började sin skådespelarkarriär i Harplinge barnteatergrupp och fortsatte med teatern genom sin skolgång. Hon valde inte teaterlinjen på gymnasiet och har inte heller haft planer på att spela teater professionellt. Även nu vill hon fortsätta ha teatern som ett intresse.

Arbetet som etableringsvägledare handlar om värderingsarbete och motivationshöjande insatser, berättar hon.

– Vi vill bygga trygga ungdomar som känner till samhället. Försöka hjälpa dem att förstå skolsystemet och hur samhället ser ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".