Igor Krulj är ny HBK-tränare
HBK:s tränare Igor Krulj känner en missnöjdhet efter HBK:s degradering. Foto: Estrid Wagersten och Peter Bengtsson/Sveriges Radio.

HBK åker ur Allsvenskan: Vi har inte räckt till

4:05 min

HBK åker ur Allsvenskan, och får spela i Superettan nästa säsong. "En besvikelse," säger tränaren Igor Krulj.

Det var såklart en besvikelse och man känner en missnöjdhet att vi inte har räckt till, och att vi inte kunnat ha det i våra egna händer hela vägen ut. Nu får man inse fakta och blicka framåt. 

Nu är det fullt fokus på att vinna matchen mot AFC Eskilstuna, som också kommer trilla ner en division.

Det finns flera faktorer som påverkat att HBK trillat ner i Superettan, säger Igor Krulj. Bland dem är försäljningarna av Sead Haksabanovic och Ivo Pekalski, men också skadan på rutinerade Johan Oremo. 

– Tar man försäljningarna med Sead och Ivo så har de haft en stor roll både på och utanför planen. Sedan har vi drabbats av skadan på Oremo, men det är sånt som tillhör fotbollen, säger Igor Krulj.

Krulj önskar en jämnare prestation från HBK:s sida.

– Varje match har spelat sitt eget lilla liv. Poängmässigt hade vi velat ha en jämnare prestation.

En annan orsak till degraderingen kan vara att HBK haft otroligt svårt att vinna på bortaplan. I år har laget endast inkasserat en seger på bortaplan, och Krulj tror att svårigheten i att vinna beror på flera saker.

– Det finns förmodligen en mental faktor, en trygghetsfaktor och givetvis en motståndare som finns på andra sidan. Men det är för dåligt facit, och inget som räcker om man vill spela i Allsvenskan, säger Igor Krulj.

HBK har, de senaste åren, åkt jojo mellan Superettan och Allsvenskan. Radiosportens expert Håkan Mild är inne på att HBK måste bestämma sig för vad man vill framöver, och Igor Krulj tycker att klubben har bestämt sig för vad som gäller. 

– Vi är på gång med en trupp där vi har de flesta spelarna under kontrakt. Vi har byggt mycket på egna produkter, och jag tycker HBK har bestämt väg. Det är rätt väg, och det kommer bli bra på sikt. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".