Unga gestaltar Annebergs framtid

3:02 min

På stadshuset i Kungsbacka och dess entré pågår nu en utställning om Anneberg centrums framtid och det är Älvsåkersskolan som står för tio bidrag.

Vid utställningen presenteras även det vinnande bidraget och själva utställningen pågår mellan 16 och 27 oktober. P4 Halland träffar högstadieeleverna Tilda Börjesson, Robin Haukmann och Elina Hansson som varit med och ett skapat bidrag i miniatyr.

– Vi står framför våra modeller som vi jobbat med i flera veckor, säger Elina Hansson.

– Det känns både roligt och spännande att se om det blir av eller inte. När vi alla i klassen gjort byggnader, olika butiker och sånt ska det bli intressant att se vad som dyker upp nu i Anneberg, säger Robin Haukmann.

Matti Örjefelt som är planarkitekt och projektledare i Kungsbacka kommun förklarar att satsningen är en del av det årliga arkitekturpriset och de ungas visioner ska höras och synas.

– Det är en fantastisk samling av kreativa utlopp som visar vad som skulle behövas i Anneberg. Det är ett verkligt projekt i botten och det är möjligt att de unga ska få göra sin röst hörd.

– Vi kommer definitivt ta till oss vad ungdomarna har gjort och politikerna har blivit nyfikna och vill ta till sig av resultatet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista