En väg som går under E6:an är översvämmad.
1 av 2
En väg som går under E6:an är översvämmad. Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio.
Trafikskylt som varnar för översvämning.
2 av 2
Flera orter i Varbergs kommun har drabbats av översvämningarna. Foto: Per Qvarnström/Sveriges Radio.

Vägar och fastigheter översvämmade i Varberg

0:50 min

Efter de senaste dagarnas kraftiga regn har flera hushåll i trakterna kring Varberg drabbats av översvämningar. Dessutom är både vägar och åkrar översvämmade.

– Under gårdagens kraftiga regnoväder drabbades Varberg särskilt. Räddningstjänsten fick rycka ut till flera fastigheter som blivit översvämmade, säger Per Qvarnström, P4 Hallands reporter som rapporterar från Hunnestad.

P4 Hallands reporter vittnar om att åkrar står under vatten och en väg som går under E6:an är översvämmad. 

– Det kommer bilar hela tiden som tror de kan köra förbi, men det kan de inte. Trafikverket vet inte än när man kommer ha löst detta, och kan öppna för trafik igen, säger Per Qvarnström.

– Det kom ohyggligt mycket regn. Vattnet från åkrarna forsade genom trädgården och svämmade över vägen fram till gården. Jag fick ge mig ut med grävmaskinen och gräva ett dike, säger Ove Bengtsson som hör hemma i trakten.

Enligt Räddningstjänsten har man även ryckt ut till bland annat Väröbacka, Träslövsläge och Grimeton för att hjälpa till med vattenfyllda källare. 

Det ska vara ungefär tio centimeter vatten i fyra stugor på Strandbackavägen, och Räddningstjänsten larmades även till Arrendevägen. 

SMHI varnar för ännu mer regn under kvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista